دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

بهار کتاب 34 | درهای مصلی به روی علاقه‌مندان کتاب باز شد

بهار کتاب 34 | درهای مصلی به روی علاقه‌مندان کتاب باز شد
نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم با شعار «آینده خواندنی است» امروز بیستم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ کار خود را با «افتتاحیه مردمی» و حضور مردم، نویسندگان و مترجمان در مصلی امام خمینی (ره) آغاز خواهد کرد؛ اما از دقایقی قبل درهای مصلای امام خمینی به روی علاقه مندان گشوده شد.
کد خبر : 846553

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم با شعار «آینده خواندنی است» امروز بیستم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ کار خود را با «افتتاحیه مردمی» و حضور مردم، نویسندگان و مترجمان و خانواده شهدای امنیت در مصلی امام خمینی (ره) آغاز خواهد کرد. درهای مصلی از ساعت ۱۰ صبح یعنی دقایقی قبل به روی علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی باز شد.

در «افتتاحیه مردمی» این دوره از نمایشگاه کتاب تهران از خانواده‌های معظم شهدا تجلیل به عمل خواهد آمد. همچنین در این آیین مردمان کتاب دوست شاهد اجرای برنامه‌هایی همچون اجرای گروه سرود رسا، اجرای موسیقی، نورافشانی و آتش بازی هستند.

آیین «افتتاحیه مردمی» سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهارشنبه  (بیستم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲)  ساعت ۱۶:۳۰ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

** مهمان ویژه

مهمان این دوره از نمایشگاه کتاب کشور تاجیکستان است. ۳۰ مهمان و ناشرانی از ۴۰ کشور خارجی در نمایشگاه حضور دارند.

نظام‌الدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران ضمن ابراز خرسندی و سپاس‌ از دعوت جمهوری تاجیکستان به‌عنوان میهمان ویژه در این دوره از نمایشگاه بیان کرد: ما با ایران دارای مشترکات فرهنگی، تاریخی، دینی و زبانی هستیم؛ این ارزش‌های مشترک فرهنگی و تاریخی بستر بسیار مناسبی برای تعاملات فرهنگی بین دو کشور است.

وی هدف جمهوری تاجیکستان از شرکت در این دوره از نمایشگاه را تقویت تعاملات بر مبنای مشترکات بین دو کشور دانست و افزود: ما آماده هستیم در همه برنامه‌ها به‌طور کامل شرکت کنیم، به همین منظور کتاب‌های بسیاری با هیئت تاجیکی به ایران آوردیم.

زاهدی، درباره اقدامات غرفه تاجیکستان در نمایشگاه سی‌و‌چهارم گفت: نقد، معرفی و رونمایی کتاب در کنار نشست تخصصی تعاملات و چشم‌اندار فرهنگی بین تاجیکستان و ایران و همچنین نشست تخصصی در مورد وضع امروزه ادبیات تاجیکستان بین متخصصان دو کشور از جمله برنامه‌های جنبی غرفه کشورمان است.

سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران با اشاره به انتشار کتاب دانشنامه زبان تاجیکی در تاجیکستان گفت: زبان تاجیکی یکی از شاخه‌های زبان فارسی است و از این رو می‌توانیم بگوییم این اثر دانشنامه زبان فارسی هم هست. در نظر داریم از این کتاب در یکی از روزهای نمایشگاه رونمایی کنیم؛ همچنین نیت داریم یک شام شعری نیز با اهالی فرهنگ هر دو کشور برپا کنیم.

وی ادامه داد: اندیشه ما این است که برگزاری نمایشگاه نه تنها بستری برای تقویت همکاری‌های دو کشور است، بلکه صحنه‌ای برای رونمایی از دستاوردهای مادی و معنوی کشورهای منطقه و راه‌اندازی همکاری‌ها در حوزه فرهنگ است.  فعالیت انجمن دوستی ایران و تاجیکستان در ایران و دوشنبه نقش پررنگی در تقویت همکاری‌های دو ملت دارد. در سال‌های گذشته که یک وقفه‌ای در مناسبات سیاسی دو کشور پیش آمد همین انجمن‌ها بودند که نگذاشتند همکاری‌های‌ بین دوشنبه و تهران قطع شود.

او ظرفیت انجمن‌دوستی ایران و تاجیکستان را بیشتر از اقدامات اخیر دانست و افزود: این انجمن‌ها هستند که  باید پیشگام مناسبات و همکاری‌ها باشند. انجمن پیوند در تاجیکستان، دیگر انجمنی است که توسط رئیس جمهور این کشور تاسیس شده است. تقویت همکاری و دوستی بین فارسی‌زبانان در کل دنیا از جمله اهداف تاسیس انجمن پیوند است. همه ساله این انجمن در روزهای تجلیل از استقلال تاجیکستان همایشی در جهت وفاق فارسی‌زبانان در جهان برگزار می‌کرد که متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا این نشست‌ها برگزار نشد. 

سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران در ادامه با اظهار خرسندی از مشترکات فرهنگی بین دو کشور و اطلاع اهالی فرهنگ هر دو طرف از وضعیت فرهنگی یکدیگر گفت: خوشبختانه اهالی علم و فرهنگ هر دو کشور از وضعیت فرهنگی یکدیگر مطلع هستند. برپایی این نمایشگاه و حضور جمهوری تاجیکستان به‌عنوان میهمان ویژه در این رویداد فرهنگی دلیل بر این آگاهی است همچنین انتشار آثار نویسندگان ایرانی در تاجیکستان دیگر گواهی بر این مدعا است. ما هم بنا داریم امسال برخی از کتاب‌های نویسندگان تاجیکی که در  ایران منتشر شده است را در غرفه به نمایش بگذاریم. 

** چند ناشر در مصلی حضور دارند؟

گزارش خبرنگار آنا اضافه می‌کند، در این دوره از نمایشگاه کتاب بیش از ۵۰ ناشر دیجیتال، ۲۷۰۰ ناشر داخلی در بخش‌های عمومی، دانشگاهی و کودک و نوجوان،۱۰۰ ناشر خارجی و۲۰۰ کتابفروش، مشارکت دارند. 

در این دوره دانشجویان و طلاب ۶۰۰ هزار تومان، هیات علمی ۷۰۰ هزار تومان و اهالی قلم بین ۴۰۰ هزار تومان تا ۸۰۰ هزار تومان اعتبار خرید کتاب دریافت کرده‌اند.

علاقه‌مندان برای اطلاع از جزییات آیین‌نامه بن ۱۴۰۲ می‌توانند به سامانه اهل قلم به نشانی ahleghalam.ketab.ir مراجعه کنند.  

همچنین پیامکی از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران به اهالی قلم واجد شرایط ارسال شده است که می‌توانند به دو صورت حضوری و مجازی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، کتاب‌های مدنظر خود را خریداری کنند.

برای استفاده از یارانه در بخش حضوری در صورت حضور ناشر در نمایشگاه و موجود بودن کتاب در غرفه، خریداران می‌توانند با مراجعه به سامانه نمایشگاه مجازی کتا‌ب، کتاب‌های مورد نظر خود را با احتساب یارانه اعتباری خریداری کنند. لازم به ذکر است پس از نهایی شدن سفارش، کد پیگیری سفارش برای خریدار پیامک می‌شود. این کد در پروفایل و در بخش تاریخچه خریدها نیز قابل مشاهده است. لازم است خریداران با همراه داشتن این کد به غرفه ناشر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مراجعه کرده و با اعلام کد پیگیری سفارش، کتاب‌های خود را به‌صورت حضوری تحویل بگیرند.

** نشست‌های روز نخست نمایشگاه کتاب

همچنین، همزمان با نخستین روز سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (چهارشنبه بیستم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲)، ۱۵ نشست تخصصی در بخش‌های مختلف نمایشگاه کتاب در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

در روز آغازین نمایشگاه کتاب، چهارشنبه (بیستم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) نشست «یادبود‌ها و پشت صحنه» از سری برنامه‌های کوشک کتاب، ساعت ۱۴ برگزار می‌شود و مصطفی خرامان و حمیدرضا شکارسری به خوانش شعر، داستان و رمان انتخابی می‌پردازند. در نشست «متن خوانی» که ساعت ۱۶ برپا می‌شود نیز محمدرضا سرشار داستان خوانی می‌کند.

ساعت ۱۷ نیز نشست «طنز خوانی سه نقطه» که از برنامه‌های کوشک کتاب است و با حضور فاطمه فهیمی، مریم حسن‌نژاد، مریم نظام‌دوست، سیدمصطفی موسوی، هادی مقدم‌دوست  و امید مهدی‌نژاد برگزار می‌شود.

سالن جوایز کتاب‌های سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه کتاب سال، جایزه ادبی جلال آل‌احمد و جشنواره بین‌المللی شعر فجر، میزبان چهار نشست تخصصی است که ساعت ۱۰:۳۰ ابتدا جوایز کتاب‌محور به عموم مردم معرفی می‌شود. همچنین در ساعت ۱۴:۳۰ نشست «ویرایش و جوایز ادبی» با حضور مهدی صالحی و لیلی فیروز برپا خواهد شد. ساعت ۱۶:۳۰ نیز مصطفی وثوق‌کیا و حسام آبنوس در نشست «جوایز ادبی و پیوست رسانه‌ای» حضور خواهند یافت. احسان عباسلو ساعت ۱۸:۳۰ به چرایی عدم توجه به داستان کوچک ایرانی در جوایز ادبی می‌پردازد.  

سرای ناشران داخلی نیز میزبان سه نشست تخصصی است و ساعت ۱۵ نشست رونمایی و معرفی کتاب «خانواده و سواد مجازی» از سری نشست‌های موضوعی برپا می‌شود که  دکتر روح الله پورطالب سخنرانی خواهد کرد.

ساعت ۱۷،  کتاب «فهرست توصیفی کتاب‌های چاپ سنگی آستان قدس رضوی» و کتاب «بازداشت تفاسیر خطی فارسی» با حضور سید محسن ناجی‌نصرآبادی و  حسن‌علی فریدونی رونمایی می‌شود.  

ساعت ۱۸:۳۰،  برنامه رونمایی از کتاب‌های «پیش پرده کتاب» و «ترویج کتاب» با حضور یوسف عابدی، مصطفی آهنگر، حامد علی اکبرزاده و مریم چهرقانی برگزار می‌شود.

همچنین کارگاه «از تا‌ب‌آوری تا تحول مثبت» ساعت ۱۴ با حضور  مهدی دوایی، سحر پهلوان نشان، لیلا افضلی برپا می‌شود. در این کارگاه که در سرای کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود، انجمن صنفی زنان ناشر و مداحی موسس و حاتمی رئیس سازمان روانشناسی و محمدی معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشورحضور خواهند داشت.

ساعت ۱۷ نیز عاطفه عبدی و محمد تقی عبدی درباره «معارفه تکنیک‌های تندخوانی و تقویت حافظه» سخنرانی می‌کنند.

سرای ملل نیز میزبان دو نشست تخصصی است؛ ساعت ۱۴ نشستی تحت عنوان «ظرفیت گ‌های ادب کهن فارسی در عبور از مرزها» با حضور محمدسرور مولایی (عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی)، مهدی رحیم‌پور (عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی)، مرتضی قاسمی (عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی) برگزار می‌شود. در پایان این نشست نیز کتب ترجمه و منتشر شده با محوریت ادبیات تحت عنوان (اقبال ستاره مشرق زمین و ۳۰ داستان کهن فارسی به زبان‌های، اردو و ترکمنی) با حضور سیده زیبا بهروز رونمایی می‌شود.  

در دومین نشست سرای ملل که ساعت ۱۶ انجام می‌پذیرد حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجعفر طبسی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدامین پورامینی «تازه‌های نشر مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام» را بررسی و به مخاطبان معرفی می‌کنند.  

در غرفه کتاب‌آرا نیز در دو نوبت صبح ساعت (۱۰ تا ۱۲) و عصر ساعت (۱۵ تا ۱۷) کارگاه آموزشی تحت عنوان «خلق کتاب تصویری و مروری بر تصویرگری حرفه‌ای» با حضور عاطفه ملکی‌جو برپا می‌شود.

** برنامه نهاد کتابخانه‌ها در نمایشگاه

چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ساعت ۱۴:۳۰، نشست محفل ادبی با موضوع پاسداشت زبان فارسی و نقد و معرفی کتاب «عشق به زبان فارسی» با حضور دکتر محمود اکرامی، و دیدار با دکتر مرضیه محمد زاده با معرفی کتاب «نقش زنان در نهضت امام حسین (ع)» و عبدالرحیم سعیدی راد با معرفی کتاب «باقی بقای تو»

پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ محفل ادبی نظامی‌خوانی با محوریت پویش «ایران دل» با حضور سعید یوسف نیا و دکتر سمیه شکری و تقدیر از برگزیدگان پویش-

جمعه ۲۲ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ محفل ادبی با موضوع «دیپلماسی ادبی و شعر فارسی در سطح بین‌الملل» همراه با رونمایی از کتاب‌های شاعران فارسی‌زبان سایر کشور‌ها با حضور رایزن فرهنگی هند در ایران؛ و شاعران مطرح تاجیکستان و افغانستان از جمله محمد کاظم کاظمی، شاه منصور شاهمیرزا و سید حکیم بینش

شنبه ۲۳ اردیبهشت ساعت ۱۵:۳۰ محفل ادبی شعر طنز با محوریت کتابخوانی و خانواده با حضور ناصر فیض، مهدی فرج الهی و محمد حسین مهدویان

یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ساعت ۱۵ محفل ادبی با محوریت رونمایی از جلد اول مجموعه ۱۴ جلدی «بحار الاشعار» با حضور مصطفی محدثی خراسانی، محمود یوسفی و شعر خوانی شاعران مطرح کشور

دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ساعت ۱۵:۳۰ نشست محفل ادبی با موضوع «حماسه‌سرایان زبان فارسی» با حضور مرتضی امیری اسفندقه و شعر خوانی شاعران مطرح کشور

سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ساعت ۱۵:۳۰ نشست دبیران استانی محافل ادبی نهاد و برگزار عصر شعر شهادت با شعرخوانی در رثای امام جعفر صادق (ع)

چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ساعت ۱۵:۳۰ نشست شعر کودک با محوریت جشنواره «دوست من کتاب» و با حضور جواد محقق و بابک نیک طلب

پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ نشست محفل ادبی با موضوع شعر مقاومت با حضور سناء شعلان، نویسنده و شاعر فلسطینی‌الاصل و رونمایی از کتاب «رویدادی به وقت دیوار»، علیرضا قزوه، رضا اسماعیلی و سید احمد معصومی نژاد، مستند ساز.

جمعه ۲۹ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ نشست محفل ادبی با محوریت رونمایی از کتاب «کوچک‌مرد» با حضور طیبه شامانی، حمید هنرجو و سمانه رحیمی

شنبه ۳۰ اردیبهشت ساعت ۱۱ نشست محفل ادبی با محوریت بیهقی‌خوانی با حضور یاسین حجازی و اعضای شورای ادبی نهاد کتابخانه‌ها

حضور "ثنا" و "خاله گندم"، قصه‌گویی و اجرای سرود در روز‌های پنجشنبه و جمعه

ساعت نمایشگاه: روز‌های شنبه تا پنجشنبه: ۱۰ الی ۲۰ / جمعه‌ها: ۱۰ الی ۲۱
مکان: شبستان مصلی، ورودی ۱۸، راهرو ۲۳

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب